Vins de la Terra Alta

Vins del Tros

CENT X CENT Garnatxa Blanca 2022

11,00

CENT X CENT Garnatxa Blanca 2022 Màgnum 1,5 l.

22,00

CENT X CENT Garnatxa Negra 2021

11,00

FINCA LA NOVENA 2021

19,00

LA BLANCA Brisat 2021

14,00

LO MORENILLO 2021

20,00

PACK BENVINGUDA

30,00

SEÑORA CARMEN 2021

19,00

TREMENDA 2018

18,00

Els vins de la Terra Alta són una joia del territori català, una regió vinícola situada a l’oest de la província de Tarragona. El clima, el terreny i la passió de les persones que treballen a les vinyes fan que els vins de la Terra Alta siguin únics i reconeguts arreu del món.

El territori de la Terra Alta es caracteritza per ser muntanyenc i per la seva proximitat al mar Mediterrani. El clima mediterrani temperat, amb hiverns suaus i estius càlids i secs, juntament amb el terreny de calcari i argila, són factors clau per als vins de la Terra Alta. Els productors de la zona també fan ús de tècniques tradicionals per aconseguir uns vins de gran qualitat.

Història dels vins de la Terra Alta

La Terra Alta és una regió amb una llarga tradició vinícola que es remunta a l’època dels romans. Durant els segles XII i XIII, la zona va créixer gràcies al comerç amb l’Imperi musulmà i al ressorgiment dels pobles cristians. La viticultura va ser una activitat important durant aquesta època, fins que va ser afectada per la plaga de fil·loxera a finals del segle XIX.

Després d’aquesta crisi, la viticultura a la Terra Alta es va recuperar gràcies a la feina dels viticultors locals i a la creació de la Denominació d’Origen Terra Alta (DO) l’any 1982. A partir d’aquí, la regió ha estat capaç de desenvolupar els seus vins i guanyar un lloc destacat en el mercat internacional.

Característiques dels vins de la Terra Alta

Els vins de la Terra Alta es caracteritzen per ser equilibrats i aromàtics. Les varietats de raïm que s’utilitzen són la Garnatxa Blanca, la Garnatxa Negra, la Cariñena, el Morenillo i altres varietats autòctones.

El raïm de la Terra Alta és cultivat en petits camps, amb una producció limitada per tal de garantir la qualitat dels vins. Els vins blancs de la Terra Alta són frescos i aromàtics, amb notes de fruites tropicals i un toc cítric. Els vins rosats són elegants i equilibrats, amb notes de fruita vermella i una acidesa ben equilibrada.

D’altra banda, els vins negres de la Terra Alta són intensos i estructurats, amb aromes de fruites negres i un toc especiat. Són vins amb una bona acidesa i tanins ben integrats.